Groepenkasten

Prijsopgaaf groepenkast binnen 4 uur

Mail een foto van uw huidige groepenkast door naar info@deweert.nl en ontvangen binnen 4 uur een offerte op maat. Prijzen inklusief BTW, montage en gratis afzegelen en aardpulsmeting !!

groepenkasten

We hebben geen dure webshop maar zijn wel de goedkoopste van Nederland in leveren en monteren. Uiteraard bent u verzekerd van 1e klas installatiewerk.

Het hart van uw installatie

Uw groepenkast behoort tot een van de belangrijkste onderdelen van uw elektrische installatie. Hij beveiligd op kortsluiting, aardfoutstromen en overbelasting in uw woning. Termen waar u niet iedere bij stilt staat maar als het nodig is moeten de veiligheden wel aanspreken en de installatie uitschakelen.

Een hoofdschakelaar

Deze dient om met 1 beweging uw gehele installatie uit te schakelen bij bv gevaar. De huidige norm schrijft voor dat deze verplicht is en kan dus niet worden weggelaten.

De installatie automaat

Deze beveiligd de diverse groepen van de elektrische installatie. Elke automaat dient een eigen groep. Een beetje modern huis bestaat al snel 8 groepen. De woning wordt op de juiste wijze verdeelt maar ook zware apparatuur dient een eigen automaat te krijgen.

Apparatuur op aparte groepen zijn: wasmachine, wasdroger, vaatwasser, elektrische kookplaat, elektrische oven, qoouker, boiler etc. Laat u op de juiste wijze adviseren.

De aardlekschakelaar

Deze kijkt 24 uur per dag of uw installatie in orde is. Hij controleert of de stroom die uw woning ingaat dezelfde is als die er uit komt. Als hier een verschil in zit als gevolg van een defect onderdeel in uw installatie of vocht zal de aardlekschakelaar dat deel uitschakelen. Alle groepen dienen beveiligd te worden door dit type beveiliging. Uw nieuwe groepenkast mag dus niet zonder dit componenent wordt en geinstalleerd. Laat u dus niet verrassen door goedkope aanbiedingen waar dit onderdeel mogelijk niet in zit maar ga voor de echte groepenkast. Voor zeer uitgebreide achtergrond informatie kunt u hier kijken.

De hoofdzekeringen

Deze veelal door de netwerkbeheerder geinstalleerde zekeringen dienen voor uw toepassing de juiste waarde te hebben. Deze waarde dient door de installateur berekend te worden. Voor woningen kan dit dit 1x25A of 3x25A zijn maar ook hoger. Bij bedrijfspanden ligt dit bereik groter en kan van 3x25A tot 3x80A lopen. Daarboven valt men onder grootverbruikers en wordt de elektrische installatie veelal rechtstreeks op een middenspannings-transformator aangesloten. In alle gevallen geldt de regel “laat u op de juiste wijze voorrekenen” om onnodige hoge kosten te voorkomen.